Profesionistu’ din mine

Ei da, unii îmi zic că sunt psiholog, pe diplomă chiar aşa scrie…Uneori îmi face plăcere, până la urmă ceea ce ştiu să fac cel mai bine şi cel mai organizat pe lumea asta, din sfera psihologiei vine. Alteori mă enervează, mai ales când mi se spune că sunt psiholog, deci nu prea pot să înţeleg eu bine business-ul (concluzia nu mi se pare deloc meritată şi nici valabilă). Asta era valabil odată, între timp lucrurile s-au mai schimbat, şi am scos nasul din cărţi ori statistici.

Despre dilema, când eram mai mic, de a mă face psiholog clinician ori psiholog de organizaţii am scris aici. Am tranşat-o în favoarea organizaţiei, dar mă pricep şi la  oferit sfaturi din gama „ce mă fac dom’doctor”, şi, mai ales, am spre cine să vă recomand dacă aveţi o nevoie de genul consilierii personale.

Aşadar, ce pot oferi eu lumii profesionale, ca angajat sau consultant extern:

- o abordare de diagnoză la nivel organizaţional, de procese şi structuri de business (aici sunt cel mai „junior” din tot ce ştiu să fac, dar lucrez masiv la îmbunătăţirea mea)

- o abordare de diagnoză la nivel intraorganizaţional, de cultură, climat şi relaţii de lucru: comunicare, stil de leadership, stres ocupaţional etc. De fiecare dată când sunt lăsat să o fac (adică un „client” înţelege corect nevoia proprie), îmi însoţesc bagatul nasului de instrumente şi de un aparat statistic la care mă pricep de-a dreptul bine.

- evaluări şi diagnoze la nivel individual: asta e felia cea mai aproape de primele începuturi din experienţa mea de psiholog. Mă pricep să folosesc, să interpretez dar şi să construiesc / adaptez instrumente psihometrice, de la chestiunile care ţin de aptitudini (inteligenţă generală sau aptitudini specifice), trecând prin personalitate (înţeleg foarte bine şi utilizez instrumente de evaluare a personalităţii, de tip CPI sau NEO PI-R), până la chestionare focusate pe diverse trăsături sau fenomene mai strâns delimitate (stil de conducere, maniera de răspuns la stres, comportamentul de Tip A etc.)

- am vorbit mult de statistică: asta e, chiar o pricep binişor. Am avut de la cine să învăţ (am mai spus prin mai multe locuri despre D&D Consultants şi Test Central) şi am avut parte de practică serioasă: am lucrat la adaptare pe specificul românesc a unor instrumente internaţionale diverse (de la inteligenţă – MAB-ul lui Jackson – până la lucruri ce ţin de sfera personalităţii cu aplicaţie la locul de muncă). De o vreme bună, în ultimii 2 ani, am trecut la un next level si am tupeul să spun că am creat o serie de instrumente tari pe evaluarea inteligenţei, personalităţii pe model Big Five şi a Intereselor de Carieră. Proiectul Talent Gate, cu evaluările online, stă mărturie.

- de vre-un an si jumătate activez ca „project manager” şi încerc să identific în manualele de profil chestiunile pe care le fac cotidian şi să găsesc o corespondenţă între terminologie şi practica mea curentă. Mai ales, încerc să devin un PM mai eficient, pe baza experienţei altora, atât din cărţi cât şi din norocul de a fi lucrat lângă unii buni şi cu carte.

Evident ca ştiu mult mai multe de atât, dar restul sunt detalii şi, mai am puţin şi cred că o să ajung să mă pup pe frunte de deştept ce sunt. Dacă sunteţi mai curioşi de atât, descoperiţi-mă singuri sau întrebaţi-mă direct.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>