Nootka Bucureşti: sunt dator cu scuze faţă de Cezar

Am scris cândva un articolaş destul de veninos despre magazinul de echipament montan Nootka din Bucureşti, de fapt, mai exact, despre o vizită a mea acolo în care nu mi-a plăcut deloc felul în care am interacţionat cu cel care vindea. Să zicem că am fost într-un fel îndreptăţit să fiu supărat pe felul în care s-au derulat lucrurile, însă consider că m-am cam grăbit să scriu şi nu am făcut o chestie prea deşteaptă, cu atât mai puţin drăguţă, scriind acel articol, mai ales că s-a indexat binişor. De aceea, cred că îi sunt dator nişte scuze lui Cezar, omul despre care e vorba în articolul meu. Deci dragă Cezar, te rog să îmi ierţi avântul un pic cam exagerat (însă nu uita să-ţi îmbunătăţeşti permanent abilităţile de vânzare :)).

Să mă explic un pic: la ceva timp după ce am scris, Cezar m-a găsit pe Facebook şi mi-a explicat de ce mi-a apărut atât de încruntat şi aparent lipsit de chef să facă vreo vânzare în acea zi. Nu era una dintre cele mai bune zile ale lui; sunt convins că au mai fost şi altele, şi mie mi se întâmplă. E interesant că am ajuns să ne simpatizăm, iar zilele trecute am fost din nou pe la magazin să îi strâng mâna live. E un tip mult mai cald şi prietenos când vrea, e exact genul de om pe care îl poţi întâlni pe munte, şi îţi va face plăcere să îl cunoşti. Acum aşteptăm momentul potrivit în orarul fiecăruia să ne întânim la un pahar de vorbă.

Pot fi o grămadă de motive pentru care vânzătorul Cezar nu se ridică (sau nu a făcut-o atunci) la înălţimea omului care pare să fie. Cu siguranţă că fiecare avem zile proaste şi zile bune. O singură zi nu ne defineşte în totalitate, deşi, teoretic, relaţia profesională, mai ales în vânzări, nu ar trebui să fie influenţată de pasa proastă în care ne aflăm la un moment dat, însă asta se poate întâmpla numai maşinilor, oamenii sunt supuşi emoţiilor. La fel am fost şi eu când m-am apucat să scriu, şi nu cred că aveam dreptul să fiu atât de acid.

Sper că vom avea ocazia să ne împrietenim şi mai bine, la acel pahar de vorbă, eu cu Cezar. Şi alţii au spus că au avut o interacţiune bună cu el – vedeţi aici. Iar Nootka nu e deloc un magazin rău, dacă reuşeşti să ajungi la el (are o locaţie destul de neinspirat aleasă, deşi foarte central). E singurul de până acum în care am văzut La Sportiva Nuptse, şi arată bestial, însă şi preţul m-a făcut să îmi cadă plombele. Şi multe altele, tot cu influenţă nasoală asupra plombelor mele. Pare să fie un pic mai scump, însă are şi unele lucruri diferite de alte magazine de profil din zona centrală. Iar Cezar, dacă îl prindeţi într-o zi bună, vă poate da cu adevărat explicaţii interesante.

3 Comments

 1. Florin, degeaba incerci să dregi busuiocul si îndulcești situația, acum că te-ai împrietenit cu Cezar.
  Am intrat de câteva ori în magazin, cred că am și cumpărat ceva. Tipul se poartă cu clienții de parcă ar fi cerșetori care vor moca.
  Totuși este o îmbunătățire. Ieri, când am fost acolo, m-a întâmpinat un tip mai tinerel și mult mai amabil. Nu am cumpărat nimic dar i-am pus mai multe întrebări dificile, așa, ca să-l încerc, să văd dacă Cezar (era acolo, ocupat ca de obicei) l-a ales după asemănarea cu el.
  De acum puteți să vizitați magazinul fără grija că o să trebuiască să vorbiți cu Cezar.

  Cristian
  (cel pe care l-ai întâlnit la cabana Erzhertzog-Johann, Florin)

 2. Fiecare are dreptul la propria lui parere .. Eu de exemplu, imi fact TOATE cumparaturile (legate de echipament montan) la Nootka (in spate la Cocor).

  Datorita domnului Cezar, pe mine nu ma mai intereseaza alte megazine (Ascent, Himalaya etc) .. stie ce sa recomande si cunoaste f bine produsele pe care le vinde (nu am mai intalnit nici un alt vanzator care sa dea atatea explicatii legate de un produs).

 3. Am fost de două-trei ori, de fiecare dată la câteva luni distanță, și am găsit un om prietenos și competent. A dat explicații și nu s-a străduit să vândă articolele cele mai scumpe, ci pe cele mai potrivite nevoilor noastre.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>