One Day On Earth

Am aflat de o chestie interesanta tare. Este vorba de „One Day On Earth”: iniţiatorii au venit cu ideea ca, în ziua de 10.10.2010, cei ce vor fi atraşi în această “mişcare”, să filmeze ceea ce li se pare interesant în decursul de 24 de ore. Materialele adunate vor face parte dintr-un mozaic imens despre planeta pământ şi vieţuitoarele ei (printre care şi noi, cea mai periculoasă specie), care se vrea cel mai mare eveniment media din istorie, cu participarea publicului larg.

Ca pasionat de fotografie şi de film, mă atrage tare ideea; ar fi grozav dacă aş găsi şi o cameră de calitate prin care să imortalizez ceva. Extraordinar era dacă se suprapunea cu vreuna dintre călătoriile pe munte, dar cred că şi cotidianul, sub un ochi priceput, are o grămadă de oferit, mai ales dacă se combină ulterior cu o coloană sonoră inspirată.

Într-un final, cred că noi toţi am fi câştigătorii dacă acest eveniment va atinge masa critică suficientă şi dacă vom beneficia de toate minunăţiile filmate în diverse colţuri ale lumii.

Aveţi aici o mostră foarte inspirată din ce ar putea să iasă: trailerul original.

E genul de mix în care un gest banal, o ocheadă de copil sau o zbatere de aripi stau alături, la egalitate, cu fenomene uimitoare ale naturii, precum măreţia unui munte sau fascinaţia înfricoşătoare a apropierii unei tornade.

Când vezi aşa ceva, înţelegi cu adevărat că există diversitate; unii ar putea să spună că e o pledoarie cu mijloace ştiinţifice în favoarea faptului că există un ceva, Dumnezeu sau ce o fi, care a făcut lumea aşa de frumoasă în cele mai banale forme ale ei. Când vezi şi scenele cu copii mutilaţi, parcă îţi vine să gândeşti că ceva-ul a făcut lumea şi a plecat în concediu, lăsându-ne să ne spălăm cu ea pe cap (d’aia Eliade vorbeşte de Deus Otiosus…).

Oricum ar fi, e clar că trăim pe o planetă al naibii de frumoasă, şi la tot pasul poţi întâlni lucruri deosebite şi pline de tâlc. Important e să îşi faci timp să le vezi. Şi să le asculţi.

A propos, pun pariu că v-a plăcut muzica din trailer. Doar sunteţi cititorii mei. Poftiţi şi toată bucata de prăjitură. Adele e pur şi simplu delicioasă şi emoţionantă.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Şedinţă foto in Titan cu o geană de toamna însorită | Florin Glinta - [...] ales să petrec cum se cuvine One Day on Earth, şi să mă implic activ în imortalizarea de scene …

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>