Selgros România, sănătatea din farfurie și implicarea în sportul la orice vârsta

Selgros România, sănătatea din farfurie și implicarea în sportul la orice vârsta

Este multă vreme de când nu am mai călcat într-un magazin Selgros, probabil mai mult de 10 ani. Nu mai știam despre ei mai nimic, decât vechile amintiri – un magazin mare, aflat undeva prea la marginea orașului pentru mine, de unde nu puteai cumpăra decât dacă ai o legitimație specială, eliberată dacă ai firmă. A fost o perioadă în care am împrumutat de câteva ori legitimația de la câte un prieten și am cumpărat din Selgros, fără să remarc o experiență foarte extraordinară.

De câteva luni, mă amuz la noile reclame Selgros pe care le văd pe la televizor. Mi se pare o campanie cu gust, cu parfum, cu inteligență și umor, ieșită din tiparul clasic al listelor cu prețuri extraordinare care ”se practică în magazinele noastre” (pentru asta sunt puse la dispoziție cataloagele online). Mi-a atras atenția, în primul rând, asocierea unor artiști deosebiți cu numele acestui comerciant deținut de elvețieni: Maia, Dinescu, Vizante, Bittman…cu toții fac clipurile să fie haioase, altfel; iar mesajul principal este ca Selgros este un club pentru profesioniști, deschis acum și amatorilor…de ”bunătățuri”. Autorul campaniei merită toate felicitările, părerea mea.

Eh, și s-a mai întâmplat ceva care mi-a readus în atenție Selgros: începând de acest an, Sport la Orice Vârstă (asociația de prieteni inimoși prin care vrem să aducem sportul mai aproape de viața oamenilor) organizează S-KARP Sinaia Urban Trail, un eveniment sportiv cu un format unic în România; ei bine, unul dintre partenerii evenimentului este Selgros, și îmi place să cred că acest lucru nu este deloc întâmplător.

Asta pentru că nu este prima data când cei de la Selgros se implică într-un proiect sau un parteneriat care are un pronunțat caracter de responsabilitate socială din zona sănătății sau a educației pentru sănătate. Astfel, sunt 4 ani de când, în colaborare cu Asociația Chef Cezar, Selgros derulează o campanie numită sugestiv (și cât de poate de adevărat) ”Sănătatea începe din farfurie”; de pe site-ul companiei aflăm că acest proiect este unul de educație gastronomică și  învață copiii să devină mai conștienți de alegerea alimentelor, a produselor naturale care provin din surse locale, și să își formeze obiceiuri de mâncat sănătoase. Și rămânând în sfera programelor pentru performanță și sănătate, Selgros este, din 2011, partener al Academiei de fotbal Gheorghe Hagi, unul dintre proiectele cele mai sănătoase făcute în România pentru sportul din țara noastră.

Observ deci încă un business care crește durabil, armonios și tinde să aibă preocupări sănătoase pentru mediul social în care își desfășoară activitățile. M-am bucurat mult să văd preocuparea acestui mare lanț de magazine pentru a sprijini un domeniu social atât de ignorat și de amărât în Romania zilelor noastre – sportul și mișcarea, în general, precum și evenimente organizate de asociații care se străduiesc să atragă oamenii spre un stil de viață sănătos, așa cum este și Asociația Sport la Orice Vârstă.

Acest parteneriat mi-a readus în atenție un brand de renume pe piața românească; cu această ocazie am aflat că, din 2014, Selgros a relansat o serie de magazine din rețeaua proprie sub un nou concept care să ofere o experiență de cumpărător mult mai plăcută și să răspundă mai bine nevoilor clienților proprii. Am mai aflat și ce înseamnă acel cash&carry din numele companiei: se pare că este, de fapt, un tip de comerț reglementat special încă din anul 2000. Fără a intra în chestiuni tehnice, pur și simplu am înțeles că și eu, ca persoană fizică, pot să fac cumpărături la Selgros, după ce mi se creează acea legitimație specială, care mă ține în legătură cu ultimele oferte și noutăți.

Toate acestea, împreună cu filmulețele de pe YouTube m-au convins că e musai să le fac o vizită partenerilor noștri. Până una alta, vine trail-ul urban din Sinaia, și, ca proaspăt participant la primul antrenament oficial, pot să zic cu mâna pe inimă că va fi un eveniment al naibii de frumos

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>